Gyakori problémák megoldása

Ezekkel az ellenőrzésekkel oldhatja meg a Mind Map Studio munkaterületével, térképeivel, mentésével, beállításaival és exportjaival kapcsolatos problémákat.

Az oldal újratöltése vagy bezárása előtt ellenőrizze a mentési állapotot. Csak a Mentve állapot igazolja, hogy az aktív térkép módosításai elérték az Atlassian Cloudot.

A Mind Map Studio nem töltődik be

  1. Ellenőrizze, hogy a Jira-projekt többi része betöltődik-e.
  2. Töltse újra egyszer a Jira-oldalt.
  3. Ellenőrizze, hogy a Mind Map Studio telepítve van-e a webhelyen, és elérhető-e ebben a projektben.
  4. Ha az alkalmazás hiányzik a navigációból, kérjen meg egy Jira-rendszergazdát a projekthozzáférése ellenőrzésére.

Ha egy párbeszédpanel azt jelzi, hogy nem tölthető be, ellenőrizze a kapcsolatot, majd válassza az Újrapróbálkozás lehetőséget. Egyetlen párbeszédpanel hibája miatt nem kell újratöltenie az egész térképet.

A Mind Map Studio váratlanul leállt

Az alkalmazás újbóli megnyitásához válassza a Legutóbbi felhőverzió újratöltése lehetőséget. Újratöltés után csak az Atlassian Cloud által már megerősített módosítások garantáltak; a még mentés alatt álló módosítások elveszhetnek.

Ha a probléma visszatér, jegyezze fel, mit végzett közvetlenül a hiba előtt, és ugyanazon művelet megismétlése helyett használjon egy támogatási lehetőséget.

A munkaterület nem érhető el

A Munkaterület nem érhető el azt jelenti, hogy az alkalmazás nem tudta ellenőrizni vagy betölteni az aktuális Jira-projekt munkaterületét. Nem cseréli le a projektet üres munkaterületre, és nem küld új módosításokat.

  1. Másolja ki az üzenetben látható hibakódot.
  2. Ellenőrizze, hogy továbbra is tudja-e böngészni a Jira-projektet.
  3. Válassza egyszer az Újratöltés lehetőséget.
  4. Ha ugyanaz a kód visszatér, adja meg, amikor segítséget kér.

Egy térkép nem érhető el

  1. Válassza ki ismét a térképet az oldalsávban.
  2. Ellenőrizze, hogy továbbra is az azt tartalmazó Jira-projektben van-e.
  3. Ellenőrizze, hogy a térképet nem törölték-e, és a projekt- vagy térképhozzáférése nem változott-e.
  4. Csak azután töltsön újra, hogy minden más megnyitott térkép Mentve állapotot mutat.

Az alkalmazás nem hoz létre üres helyettesítő térképet, ha a hiteles gráf nem tölthető be.

Egy térkép csak olvashatóként nyílik meg

A Projekttérkép · csak olvasható üzenet azt jelenti, hogy megtekintheti a térképet, de az aktuális fiókkal nem menthet rajta módosításokat.

  • Ellenőrizze, hogy a kívánt térképet és projektet nyitotta-e meg.
  • Ha módosításokra van szüksége, kérje meg a térképet létrehozó fiókot azok elvégzésére. Ebben a kiadásban a teljes projektre kiterjedő térképeket továbbra is a létrehozójuk szerkeszti.
  • Ne végezzen fontos módosításokat csak olvasható nézetben; azok nem kerülnek mentésre a térképen.

Hiányzik egy mappa-, térkép- vagy vászonművelet

  1. Jelöljön ki egy térképet, ötletműveletekhez pedig egy ötletet is.
  2. Keskeny fejléc esetén ellenőrizze a További műveletek menüt.
  3. Ellenőrizze, hogy a térkép nem csak olvasható-e.
  4. Az Áthelyezés ide… művelethez ellenőrizze, hogy létezik-e másik mappa.

Az olyan műveletek, mint a Szerkesztés, az Áthelyezés ide…, a Törlés, a Jira-létrehozás és a vászon stílusának módosítása csak akkor jelennek meg, ha az aktuális fiók és térkép támogatja őket.

A módosítások nem menthetők

Tartsa nyitva a lapot. Használja a vászonsávon megjelenő műveletet:

Újrapróbálható mentési hibasáv Mentés újrapróbálása és Piszkozat eldobása műveletekkel.Újrapróbálható mentési hibasáv Mentés újrapróbálása és Piszkozat eldobása műveletekkel.

Elutasított mentési sáv Piszkozat eldobása és újratöltés művelettel.Elutasított mentési sáv Piszkozat eldobása és újratöltés művelettel.

  • Megőrzött, újrapróbálható piszkozatnál válassza a Mentés újrapróbálása lehetőséget.
  • Csak akkor válassza a Piszkozat eldobása lehetőséget, ha elfogadja a nem mentett módosítások elvesztését.
  • Ha a piszkozat újabb felhőverzióval ütközik, vagy a kiszolgáló elutasította, válassza a Piszkozat eldobása és újratöltés lehetőséget.

Mielőtt bármi fontosat eldobna, tekintse át a Munka mentése, helyreállítása és exportálása útmutatót.

Az alkalmazás kapcsolat nélküli állapotban van

A Mind Map Studio nem rendelkezik tartós kapcsolat nélküli térképtárolással.

Kapcsolat nélküli piszkozat sáv, amely arra figyelmeztet, hogy a legutóbbi módosítások csak az aktuális lapon léteznek.Kapcsolat nélküli piszkozat sáv, amely arra figyelmeztet, hogy a legutóbbi módosítások csak az aktuális lapon léteznek.

  1. Tartsa nyitva az aktuális böngészőlapot.
  2. Állítsa helyre az internetkapcsolatot.
  3. Várja meg, amíg az állapot Mentve értékre változik.

Ha az oldal a Kapcsolat nélkül · szerkesztés szüneteltetve üzenetet mutatja, a szerkesztés csak a kapcsolat helyreállítása után folytatódik. A Nincs mentve — kapcsolat nélkül piszkozat elveszhet, ha bezárja vagy újratölti a lapot.

A felhőverzió megváltozott

Egy másik böngészőlap vagy szerkesztési munkamenet a térkép újabb változatát mentette. A Mind Map Studio nem egyesíti az egyidejű szerkesztéseket.

Felhőverzió-ütközési sáv Piszkozat eldobása és újratöltés művelettel.Felhőverzió-ütközési sáv Piszkozat eldobása és újratöltés művelettel.

  1. Ha vizuális feljegyzésre van szüksége a piszkozatról, exportáljon egy PNG-t.
  2. Válassza a Piszkozat eldobása és újratöltés lehetőséget.
  3. Folytassa az újabb felhőverziótól.

Ne szerkessze ugyanazt a térképet egyszerre több helyen.

A PNG-export nem fejeződik be

  1. Várja meg, amíg eltűnik az Exportálás… állapot.
  2. Ellenőrizze, hogy legalább egy ötlet látható-e.
  3. Ellenőrizze, hogy a böngésző nem blokkolta-e a letöltést.
  4. Válassza ismét az Exportálás PNG-ként lehetőséget.

Ha ismét megjelenik az Az exportálás sikertelen. Próbáld újra. üzenet, segítségkéréskor adja meg a térkép méretét, az aktív szűrőket, a böngészőt, és mellékeljen képernyőképet.

Egy nyelvi beállítás nem kerül mentésre

Ha egy új választás nem tárolható, a Mind Map Studio visszaállítja a legutóbb mentett nyelvet.

  1. Ellenőrizze a kapcsolatot.
  2. Nyissa meg a További műveletek > Nyelv menüt.
  3. Válassza ki újra a nyelvet, vagy válassza A Jira nyelvének használata lehetőséget.

A hiba a felület nyelvét érinti, nem a térkép tartalmát.

Egy témabeállítás nem kerül mentésre

Ha a témabeállítások nem tölthetők be, az alapértelmezett téma marad aktív. Ha egy módosítás nem menthető, a rendszer visszaállítja a legutóbb mentett témabeállítást.

  1. Ellenőrizze a kapcsolatot.
  2. Nyissa meg a További műveletek > Előre beállított témák menüt.
  3. Válassza ki újra a témát.

Használja az Automatikus (Jira-szinkronizálás) témát, ha azt szeretné, hogy a munkaterület kövesse a Jira aktuális világos vagy sötét megjelenését.

További segítség kérése

Nyissa meg a További műveletek menüt, és válasszon egy elérhető támogatási lehetőséget. Probléma bejelentésekor adja meg:

  • A Jira-webhelyet és a projektkulcsot.
  • A térkép címét, de ne adjon meg bizalmas térképtartalmat.
  • A pontos hibaüzenetet vagy hibakódot.
  • Az akkor látható mentési állapotot.
  • A problémát kiváltó műveletet.
  • A böngészőjét és operációs rendszerét.
  • Egy megtisztított képernyőképet, ha az segít bemutatni a problémát.

Ne adjon meg jelszavakat, hozzáférési tokeneket vagy bizalmas Jira-munkaelem-tartalmat.

Kapcsolódó útmutatók

Mérnöki segítségre van szüksége, vagy kérdése van?