Téma kiválasztása vagy létrehozása

Módosítsa a Mind Map Studio megjelenését anélkül, hogy magát a térképet megváltoztatná. A témák, a panelek átlátszósága és az ikonstílus személyes beállítások: mások ugyanahhoz a térképhez eltérő megjelenést választhatnak.

A témabeállítások megnyitása

  1. Nyissa meg a térkép fejlécében a További műveletek menüt.
  2. Válassza az Előre beállított témák lehetőséget.

Az aktuális téma az Előre beállított témák mellett látható.

Témaválasztó előre elkészített témákkal, egyéni téma létrehozásával, ikonstílusokkal és panelátlátszósággal.Témaválasztó előre elkészített témákkal, egyéni téma létrehozásával, ikonstílusokkal és panelátlátszósággal.

Előre elkészített téma kiválasztása

Válasszon egy témát az Előre beállított témák alatt:

  • Az Automatikus (Jira-szinkronizálás) követi a Jira aktuális világos vagy sötét megjelenését.
  • A Klasszikus világos világos munkaterületet tart fenn.
  • A Jira sötét sötét munkaterületet tart fenn.
  • A Turbó neon, a Drakula téma és az Északi fagy alternatív sötét megjelenést biztosít.

A kiválasztott téma azonnal alkalmazásra kerül. A térképet nem kell mentenie.

Válassza az Automatikus (Jira-szinkronizálás) lehetőséget, ha azt szeretné, hogy a Mind Map Studio kövesse a Jira világos és sötét mód közötti váltását. A név szerint kiválasztott téma addig marad aktív, amíg másikat nem választ.

A panelek átlátszóságának beállítása

  1. Nyissa meg a További műveletek > Előre beállított témák menüt.
  2. Mozgassa a Folyékony üveg átlátszósága csúszkát.
  3. Átlátszóbb megjelenéshez mozgassa az Erősen mattított (50%), tömörebb panelekhez pedig a Tömör (100%) irányába.

Ez módosítja a munkaterület paneljeit, oldalsávjait, menüit és párbeszédpaneljeit. Nem változtatja meg a térkép tartalmát vagy exportált szerkezetét.

Ikonstílus kiválasztása

  1. Nyissa meg a További műveletek > Előre beállított témák menüt.
  2. Az Ikonstílus alatt válassza az alábbiak egyikét:
    • Mind Map Studio egyedi ikonok a fényes, illusztrált ikonokhoz.
    • Atlassian alapértelmezett ikonok az ismerős Atlassian-stílusú ikonokhoz.

Az ikonválasztás módosítja az elérhető műveletek és térképikonok megjelenését az Ön számára. Nem módosítja az elérhető műveleteket.

Egyéni téma létrehozása

  1. Nyissa meg a További műveletek > Előre beállított témák menüt.
  2. Válassza a Saját téma készítése lehetőséget.
  3. Tetszés szerint válasszon egy Gyors kezdőpalettát.
  4. Adjon meg egy Témanevet. A leírás megadása nem kötelező.
  5. Válassza a Sötét mód vagy a Világos mód lehetőséget.
  6. Tetszés szerint kapcsolja be a Neonragyogás beállítást.
  7. Válassza ki a munkaterület négy színét:
    • Vászon háttere
    • Kártya / felület
    • Kiemelés és kapcsolatok
    • Szöveg és tipográfia
  8. Állítsa be az Üveg átlátszósága és lágysága értékét.
  9. Tekintse át a Munkaterület és üveg élő előnézete területet.
  10. Válassza a Téma létrehozása és alkalmazása lehetőséget.

Használhat színválasztót, vagy megadhat egy hatjegyű hexadecimális színt. A téma csak akkor jön létre, ha látható nevet és mind a négy színhez érvényes értéket adott meg.

Az új téma azonnal alkalmazásra kerül, és megjelenik az Egyéni témái alatt.

Egyéni téma szerkesztése

  1. Nyissa meg a További műveletek > Előre beállított témák menüt.
  2. Keresse meg a témát az Egyéni témái alatt.
  3. Válassza ki a téma Téma szerkesztése ceruzaikonját.
  4. Módosítsa a nevet, a leírást, a módot, a ragyogást, a színeket vagy az átlátszóságot.
  5. Válassza a Módosítások mentése lehetőséget.

Csak az egyéni témák szerkeszthetők. Ha a mellékelt paletták egyikét szeretné átalakítani, hozzon létre egy egyéni témát.

Egyéni téma törlése

Az egyéni téma törlése nem kér megerősítést, és nem vonható vissza.

  1. Nyissa meg a További műveletek > Előre beállított témák menüt.
  2. Keresse meg a témát az Egyéni témái alatt.
  3. Válassza a Téma törlése lehetőséget.

Ha a használatban lévő témát törli, a Mind Map Studio az Automatikus (Jira-szinkronizálás) témára vált. Az előre elkészített témák nem törölhetők.

Annak ellenőrzése, hogy a témabeállítás mentve lett-e

A témamódosításokat a rendszer a megnyitott térképtől elkülönítve menti. Ha a Mind Map Studio nem tud menteni egy témabeállítást, megjeleníti A témamódosításokat nem mentettük az Atlassian Cloudba. üzenetet, és visszaállítja az utolsó mentett választást.

Ha a témabeállítások nem tölthetők be, az alapértelmezett téma továbbra is elérhető marad. Egy téma újbóli kiválasztása ismét megkísérli a beállítás mentését.

Kapcsolódó útmutatók

Mérnöki segítségre van szüksége, vagy kérdése van?