Gem, gendan, og eksporter dit arbejde
Mind Map Studio gemmer kortændringer automatisk. Der er ingen manuel Gem-knap til lærredet. Hold fanen åben, indtil Atlassian Cloud bekræfter ændringen.
Forstå lagringsstatus
På bredere skærme vises det aktuelle korts lagringsstatus i sidehovedet. Der vises et gendannelsesbanner på lærredet, når en kladde kræver din opmærksomhed.
| Status | Hvad det betyder | Hvad du skal gøre |
|---|---|---|
| Gemt | Ændringerne på det aktive kort blev bekræftet af Atlassian Cloud. | Du kan trygt fortsætte, skifte kort eller lukke siden. |
| Ikke gemt | En ændring venter på at blive sendt. | Hold fanen åben, og vent. |
| Gemmer… | Mind Map Studio sender ændringen og venter på bekræftelse. | Hold fanen åben, og genindlæs ikke siden. |
| Uden forbindelse | Lagring i skyen er ikke tilgængelig. Hvis ingen kladde venter, ser du den senest bekræftede cloudversion. | Opret forbindelse igen, før du redigerer videre. |
| Ikke gemt — offline | Nylige ændringer findes kun i denne fane. | Hold fanen åben, og opret forbindelse igen, eller kassér kladden. |
| Kunne ikke gemme | Atlassian Cloud bekræftede ikke den aktuelle kladde. | Brug gendannelseshandlingen, der vises i banneret. |
Kun Gemt bekræfter, at ændringen på det aktive kort er nået frem til Atlassian Cloud.
Arbejd sikkert, når appen er offline
Mind Map Studio opbevarer ikke en permanent offlinekopi af dit kort.
- Hvis du går offline, før du foretager en ændring, sættes redigeringen på pause, og den senest bekræftede cloudversion forbliver synlig.
- Hvis en ændring allerede ventede eller var ved at blive gemt, findes dens kladde kun i den aktuelle fane og kan gå tabt, hvis fanen lukkes.
- Hold den samme fane åben, og gendan forbindelsen. En kladde, der ventede på at blive gemt, fortsætter, når appen registrerer, at den er online igen. Hvis Prøv at gemme igen vises, skal du vælge den efter genoprettelsen af forbindelsen.
- Vent på Gemt, før du genindlæser, skifter kort eller lukker fanen.
Vælg kun Kassér kladde, når du accepterer at miste de ændringer, der ikke er gemt.
Prøv igen efter en mislykket lagring
Når gendannelsesbanneret tilbyder Prøv at gemme igen:
- Kontrollér, at du er online.
- Vælg Prøv at gemme igen.
- Hold fanen åben, indtil status bliver Gemt.
Det nye forsøg sender den samme bevarede kladde. Hvis forsøget mislykkes igen, skal du holde fanen åben og medtage fejloplysningerne, når du beder om hjælp.
Kassér en kladde, der ikke er gemt
Kassering af en kladde kan ikke fortrydes.
- Gennemgå det synlige kort, og bekræft, at du ikke længere har brug for de ændringer, der ikke er gemt.
- Vælg Kassér kladde i gendannelsesbanneret.
Mind Map Studio gendanner den seneste version, som denne fane modtog fra Atlassian Cloud.
Hvis Kassér kladde er midlertidigt utilgængelig, skal du vente på, at det aktuelle lagringsforsøg afsluttes.
Løs en konflikt med cloudversionen
Cloudversionen er ændret betyder, at en nyere revision blev gemt et andet sted, mens din fane stadig havde en kladde. Mind Map Studio stopper redigeringen i stedet for at overskrive den nyere version.
- Hvis du har brug for en visuel registrering af den lokale kladde, kan du eksportere den som PNG, før du fortsætter. En PNG-fil kan ikke importeres tilbage i kortet.
- Vælg Kassér kladde, og genindlæs.
- Vent på, at den seneste cloudversion åbnes.
- Foretag de nødvendige ændringer igen.
Mind Map Studio fletter ikke samtidige redigeringer. Undgå at redigere det samme kort i mere end én browserfane eller redigeringssession ad gangen.
Gendan efter en afvist kladde
Hvis banneret forklarer, at serveren afviste kladden, og Prøv at gemme igen ikke er tilgængelig:
- Gennemgå eller eksporter den aktuelle kladde, hvis du har brug for en registrering.
- Vælg Kassér kladde, og genindlæs.
- Fortsæt fra den senest cloudbekræftede version.
Eksporter kortet som PNG
Menuen Flere handlinger med Eksporter som PNG.
- Åbn det kort, du vil eksportere.
- Arranger, udvid eller skjul dets grene efter behov.
- Hvis du vil have en neutral visning, skal du rydde søgning, fremskridt og relationsfokus og derefter vælge en tom del af lærredet for at fjerne omridset omkring den valgte idé.
- Åbn Flere handlinger i kortets sidehoved.
- Vælg Eksporter som PNG.
- Vent på PNG i høj opløsning blev eksporteret og browserens download.
Filnavnet er baseret på den centrale idé. PNG er det eneste tilgængelige eksportformat i denne version.
Eksporten tilpasser alle aktuelt synlige idéer til billedet uanset det aktuelle zoomniveau. Relationsetiketter på synlige forbindelser medtages i PNG-filen. Redigeringskontroller og forbindelseshåndtag udelades.
Følgende neutrale visning er klar til eksport: Ingen idé er valgt, og intet søge- eller fokusfilter er aktivt. Den synlige etiket relaterer til forbliver en del af kortets indhold.
Neutral komplet kortvisning med en synlig relationsetiket for relaterer til og uden en valgt idé.
Denne downloadede PNG-fil bekræfter, at den synlige relationsetiket er inkluderet i det eksporterede billede. Den viser også, at en valgt idé beholder sit omrids i eksporten.
Downloadet PNG-fil med den synlige etiket relaterer til og omrids omkring valgte idéer.
Eksporter en fokuseret visning
Fokuseret kortvisning med I gang aktiv, Tag skærmbilleder valgt, ikke-relaterede idéer nedtonet og en synlig relationsetiket.
Den eksporterede PNG-fil afspejler visningen i den aktuelle fane:
- Underordnede idéer, der er skjult i en sammenfoldet gren, medtages ikke.
- Et aktivt fremskridtsfilter bevarer det fokuserede og nedtonede udseende. Det fjerner ikke idéer, der ikke matcher, og der føjes et statussuffiks til filnavnet.
- Søgning, relationsfokus og andre fremhævningseffekter kan forblive synlige i billedet.
- Den aktuelt valgte idé beholder sit blå markeringsomrids i billedet.
Ryd filtre, udvid grene og fravælg den aktuelle idé før eksport, hvis du vil have det komplette, neutrale kort.
En eksport kan indeholde en kladde, som endnu ikke har nået Atlassian Cloud. Vent først på Gemt, hvis PNG-filen skal svare til det gemte kort.
Løs et eksportproblem
Hvis eksporten ikke downloades:
- Vent, indtil Eksporterer… forsvinder.
- Bekræft, at kortet indeholder mindst én synlig idé.
- Tillad downloads for Jira-webstedet i din browser.
- Vælg Eksporter som PNG igen.
Hvis Mind Map Studio viser Eksporten mislykkedes. Prøv igen., skal du holde kortet åbent og prøve igen én gang. Brug den normale supportmulighed, hvis problemet fortsætter.