getCodeLess

Lagre, gjenopprett og eksporter arbeidet ditt

Mind Map Studio lagrer endringer i kartet automatisk. Det finnes ingen manuell Lagre-knapp for lerretet. Hold fanen åpen til Atlassian Cloud bekrefter endringen.

Forstå lagringsstatusen

På bredere skjermer vises lagringsstatusen for det gjeldende kartet i overskriften. Et gjenopprettingsbanner vises på lerretet når et utkast krever oppmerksomhet.

StatusHva det betyrHva du bør gjøre
LagretEndringene i det aktive kartet ble bekreftet av Atlassian Cloud.Du kan trygt fortsette, bytte kart eller lukke siden.
Ikke lagretEn endring venter på å bli sendt.Hold fanen åpen og vent.
Lagrer…Mind Map Studio sender endringen og venter på bekreftelse.Hold fanen åpen og ikke last inn på nytt.
Ingen tilkoblingSkylagring er utilgjengelig. Hvis ingen utkast venter, viser du den sist bekreftede skyversjonen.Koble til igjen før du fortsetter å redigere.
Ikke lagret — offlineNylige endringer finnes bare i denne fanen.Hold fanen åpen og koble til igjen, eller forkast utkastet.
Kunne ikke lagreAtlassian Cloud bekreftet ikke det gjeldende utkastet.Bruk gjenopprettingshandlingen som vises i banneret.

Bare Lagret bekrefter at endringen i det aktive kartet nådde Atlassian Cloud.

Arbeid trygt når appen er frakoblet

Mind Map Studio beholder ikke en varig frakoblet kopi av kartet.

  • Hvis du mister tilkoblingen før du gjør en endring, settes redigeringen på pause, og den sist bekreftede skyversjonen forblir synlig.
  • Hvis en endring allerede ventet eller ble lagret, forblir utkastet bare i den gjeldende fanen og kan gå tapt hvis fanen lukkes.
  • Hold den samme fanen åpen og gjenopprett tilkoblingen. Et utkast som ventet på lagring, fortsetter når appen oppdager at den er tilkoblet igjen. Hvis Prøv å lagre igjen vises, velger du den etter at du har koblet til igjen.
  • Vent på Lagret før du laster inn på nytt, bytter kart eller lukker fanen.

Velg Forkast utkastet bare når du godtar å miste endringene som ikke er lagret.

Prøv en mislykket lagring på nytt

Når gjenopprettingsbanneret tilbyr Prøv å lagre igjen:

  1. Kontroller at du er tilkoblet.
  2. Velg Prøv å lagre igjen.
  3. Hold fanen åpen til statusen blir Lagret.

Det samme beholdte utkastet sendes på nytt. Hvis forsøket mislykkes igjen, holder du fanen åpen og bruker feilinformasjonen når du ber om hjelp.

Forkast et utkast som ikke er lagret

Du kan ikke angre forkasting av et utkast.

  1. Se gjennom det synlige kartet, og bekreft at du ikke lenger trenger endringene som ikke er lagret.
  2. Velg Forkast utkastet i gjenopprettingsbanneret.

Mind Map Studio gjenoppretter den siste versjonen som denne fanen mottok fra Atlassian Cloud.

Hvis Forkast utkastet er midlertidig utilgjengelig, venter du til det gjeldende lagringsforsøket er ferdig.

Løs en konflikt med skyversjonen

Skyversjonen er endret betyr at en nyere versjon ble lagret et annet sted mens fanen din fortsatt hadde et utkast. Mind Map Studio stopper redigeringen i stedet for å overskrive den nyere versjonen.

  1. Hvis du trenger en visuell registrering av det lokale utkastet, kan du eksportere det som en PNG før du fortsetter. En PNG kan ikke importeres tilbake i kartet.
  2. Velg Forkast utkastet og last inn på nytt.
  3. Vent til den nyeste skyversjonen åpnes.
  4. Gjør nødvendige endringer på nytt.

Mind Map Studio slår ikke sammen samtidige redigeringer. Unngå å redigere det samme kartet i mer enn én nettleserfane eller redigeringsøkt samtidig.

Gjenopprett etter et avvist utkast

Hvis banneret forklarer at serveren avviste utkastet og Prøv å lagre igjen ikke er tilgjengelig:

  1. Se gjennom eller eksporter det gjeldende utkastet hvis du trenger en registrering av det.
  2. Velg Forkast utkastet og last inn på nytt.
  3. Fortsett fra den siste skybekreftede versjonen.

Eksporter kartet som en PNG

Flere handlinger-menyen som viser Eksporter som PNG.Flere handlinger-menyen som viser Eksporter som PNG.

  1. Åpne kartet du vil eksportere.
  2. Ordne, utvid eller skjul grenene etter behov.
  3. Hvis du vil ha en nøytral visning, fjerner du søk, fremdrifts- og relasjonsfokus og velger deretter en tom del av lerretet for å fjerne omrisset rundt den valgte ideen.
  4. Åpne Flere handlinger i kartoverskriften.
  5. Velg Eksporter som PNG.
  6. Vent på Høyoppløselig PNG eksportert og nettlesernedlastingen.

Filnavnet er basert på den sentrale ideen. PNG er det eneste tilgjengelige eksportformatet i denne versjonen.

Eksporten tilpasser alle ideer som er synlige for øyeblikket, til bildet, uavhengig av det gjeldende zoomnivået. Relasjonsetiketter som vises på synlige forbindelser, tas med i PNG-filen. Redigeringskontroller og forbindelseshåndtak utelates.

Følgende nøytrale visning er klar for eksport: Ingen idé er valgt, og ingen søke- eller fokusfiltre er aktive. Den synlige etiketten relaterer til forblir en del av kartinnholdet.

Nøytral, fullstendig kartvisning med en synlig relaterer til-etikett og ingen valgt idé.Nøytral, fullstendig kartvisning med en synlig relaterer til-etikett og ingen valgt idé.

Denne nedlastede PNG-filen bekrefter at den synlige relasjonsetiketten tas med i det eksporterte bildet. Den viser også at omrisset rundt en valgt idé beholdes i eksporten.

Nedlastet PNG med den synlige relaterer til-etiketten og omriss rundt valgte ideer.Nedlastet PNG med den synlige relaterer til-etiketten og omriss rundt valgte ideer.

Eksporter en fokusert visning

Fokusert kartvisning med Pågår aktivt, Ta skjermbilder valgt, ideer uten tilknytning tonet ned og en synlig relasjonsetikett.Fokusert kartvisning med Pågår aktivt, Ta skjermbilder valgt, ideer uten tilknytning tonet ned og en synlig relasjonsetikett.

Den eksporterte PNG-filen gjenspeiler visningen i den gjeldende fanen:

  • Underordnede ideer som er skjult i en gren, tas ikke med.
  • Et aktivt fremdriftsfilter beholder det fokuserte og nedtonede utseendet. Ideer som ikke samsvarer, fjernes ikke, og et statussuffiks legges til filnavnet.
  • Søk, relasjonsfokus og andre fremhevingseffekter kan forbli synlige i bildet.
  • Omrisset rundt den valgte ideen beholdes i bildet.

Fjern filtre, utvid grener og fjern valget av den gjeldende ideen før eksport hvis du vil ha et fullstendig, nøytralt kart.

En eksport kan inneholde et utkast som ikke har nådd Atlassian Cloud. Vent først på Lagret hvis PNG-filen må samsvare med det lagrede kartet.

Løs et eksportproblem

Hvis eksporten ikke lastes ned:

  1. Vent til Eksporterer… forsvinner.
  2. Bekreft at kartet inneholder minst én synlig idé.
  3. Tillat nedlastinger for Jira-nettstedet i nettleseren.
  4. Velg Eksporter som PNG på nytt.

Hvis Mind Map Studio viser Eksporten mislyktes. Prøv på nytt, holder du kartet åpent og prøver én gang til. Bruk det vanlige støttealternativet hvis problemet vedvarer.

Relaterte veiledninger

Trenger du teknisk hjelp eller har du spørsmål?